Інгредієнти

Абрикосове варення з волоським горіхом:

  • абрикоси — 1 кг
  • цукор — 500 г
  • горіхи волоські — 200 г

Абрикосове варення з апельсином і імбиром:

  • абрикоси — 1 кг
  • цукор — 500 гр
  • апельсини — 3 шт.
  • імбир — 1 шт.

Абрикосове варення з горіхами готувала ще моя бабуся, а от варення з апельсином спробувала торік у своєї знайомої і дуже воно мені сподобалось. Вирішила, будь-що, а зроблю цього року обов’язково. Ідея додати ще імбир прийшла якось випадково, коли купляла апельсини. Експеримент вдався на всі 100%. Це справжня вітамінна бобма на осінь і зиму (якщо доживе, бо вже однієї баночки не має ).
Готується дуже легко.

Приготування

Підготувати 2 кг абрикосів.

Помити, обсушити, вийняти кісточки і зважити на дві рівні частини.

Кожну частину покласти у каструлю або миску, в якій буде варитись варення.
До кожної порції абрикосів додаємо по 2 ст. ложки холодної кип’яченої води. Ставимо на самий маленький вогонь і порціями додаємо цукор (якщо є можливість використайте цукор з пектином, тоді вийде варення з ефектом желе).

Для першого варіанту: Як тільки з’явиться достатньо соку, трішки додаємо вогню, щоб варення потроху кипіло. В процесі знімаємо пінку і обережно не дуже часто, щоб абрикоси не розповзлися, помішуємо.
Через годину додаємо почищені половинки горіхів і варимо ще хвилин 20.

Для другого варіанту: Апельсини ретельно помити, нарізати разом зі шкіркою на скибочки. Імбир почистити і натерти на тертці. Якщо не любите імбир, зробіть тільки з апельсинами.

Додаємо абрикоси і далі все по рецепту.

Готове, ще гаряче варення обережно розкласти по баночках. Без кришок залишити до повного охолодження, потім закрити кришками і зберігати в холодильнику (важливо).

Поділитися у соц. мережах

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex