Сама назва «цукор» походить від санскритського слова «Саркара», так називали «солодкий». Цукор (власне, мова йде про сахарозі), це речовина, яку виділяють із соку цукрової тростини або цукрових буряків.

Сьогодні цукор – продукт цілком звичний, і більшість людей щоденно споживає цукор білий, рафінований. Але дієтологи все частіше твердять, що набагато корисніше цукор коричневого кольору.

Що собою являє білий, рафінований цукор? Це цукор, який можна назвати вуглеводом в чистому вигляді. Він украй калорійний, і щоденне споживання його (причому не завжди людина усвідомлює, що в складі того чи іншого продукту присутній і рафінований цукор у великих кількостях) може привести до багатьох неприємностей зі здоров’ям, (наприклад, до атеросклерозу) а також сприяє набуттю зайвого ваги і підвищенню рівня “поганого” холестерину в організмі.

Зовсім інакше відгукуються дієтологи про цукор коричневому, нерафінованій. Так, в очеретяному, коричневому цукрі містяться: рослинні волокна, вітаміни і мінерали, які допомагають організму краще засвоювати цей продукт. А адже коричневий цукор, це не майбутній жир, але енергія, необхідна для життєдіяльності людини. В добу рекомендується споживати 50-60 грам коричневого цукру, щоб добре себе почувати і бути повним сил.

Крім того, в коричневому цукрі, через наявність в ньому чорної патоки, Присутні: калій, цинк, кальцій і мідь. Калій очищає кишечник і видаляє шлаки з організму, він регулює кров’яний тиск і бере участь в обміні білків і жирів. Без калію нормальна серцева діяльність була б неможлива. А ось цинк бере участь в процесах кровотворення, допомагає нормалізувати жировий обмін.

Мідь допомагає зростанню і розвитку організму, бере участь в побудові багатьох білків і ферментів, також бере участь у діяльності імунної системи. А кальцій, як відомо, зміцнює кістки і зуби. А ще кальцій украй важливий для згортання крові, і необхідний для нормального функціонування нервової системи. Також без нього не будуть, як слід, скорочуватися м’яза.

Так що коричневий, тростинний цукор приносить організму тільки користь. Зрозуміло, якщо не споживати його в надмірних кількостях.

А придбати тростинний, коричневий цукор, вироблений з тростини, що виріс в натуральних умовах, без застосування хімікатів і пестицидів, в Ізраїлі можна, зробивши замовлення на порталі здоров’я «Вітамін Глобал». Тростинний цукор без барвників та добавок буде доставлений замовникові в найкоротший термін.

Поділитися у соц. мережах

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex