ПАТ «ГНІДАВСЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД»

Будівництво та комплексне випробування устаткування першої черги заводу на виробничу потужність 1500 тонн буряка за добу було завершено у 1958 році, 16 грудня того ж року на заводі отримали перший цукор. Надалі удосконалювалися технологічні та теплові схеми, вводилися додаткові потужності. З 1986 року потужність становить 4900 тонн буряка за добу, продуктивність — 4500 тонн буряка за добу.

У 1996 році підприємство реорганізоване у ВАТ «Гнідавський цукровий завод», і вже у 2000 році із кожної тонни сировини на підприємстві одержують 139,3 кг цукру.

У грудні 2002 року головою правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод» обрано Сергія Сергійовича Бондарука. Юрист за освітою, він проявляє себе вправним господарником і стає автором кількох маркетингових кроків, унікальних для бурякопереробної галузі.

У 2003-му Спостережна рада та правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод» приймають рішення про доцільність переробки на підприємстві цукрової тростини (востаннє сирець перероблявся на гнідавському заводі у 1990-му), лінію сирцевої переробки реконструйовано у максимально короткий термін. На переробку цукрової тростини завод пішов і у 2004-му.

За ініціативи С. С. Бондарука ВАТ «Гнідавський цукровий завод» вперше в Україні повністю або ж частково повертає бурякоздавачам — фізичним особам — транспортні витрати, пов’язані із доставкою солодкого кореня на бурякопункти цього підприємства. ВАТ «Гнідавський цукровий завод» у 2003-му розробляє власну схему роботи із бурякоздавачами — юридичними особами, схему, об’єктивно взаємовигідну як для заводу, так і для бурякоздавача.

Цукристість від початку сезону 2003 року становила на підприємстві, очолюваному С. С. Бондаруком, 17,74%, тобто була найвищою в Україні. Саме ж підприємство входить до п’ятірки кращих цукрових заводів України.

2003-го року С. С. Бондарук оприлюднює рішення про створення торговельної марки «Солодко», під якою нині фасується продукція, вироблена ВАТ «Гнідавський цукровий завод». Захист іміджу продукту набуває європейських ознак.

Завод пропонує українському споживачу унікальний продукт під назвою «Природний цукор». Незабаром ВАТ «Гнідавський цукровий завод» продукуватиме ще декілька видів цукрів, які для України стануть продуктом просто-таки винятковим.