Інгредієнти

  • груші — 450 г
  • ваніль — 1 шт
  • цукор — 320 г
  • желатин (желфікс) — 20 г
  • апельсини — 1 шт
  • вода — 40 г

Приготування

Груші промити, дрібно нарізати, видаливши серцевину і плодоніжку.

Засипати груші 80 г цукру. Залишити на 1 годину.

Апельсин промити, зчистити цедру, вичавити сік.

З’єднати в каструльці решту цукру, воду, апельсиновий сік. Проварити 3 хвилини.

Додати груші з цукром.

Довести до кипіння і зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури.
Додати вміст ванільною паличкою і саму паличку, апельсинову цедру і все разом довести знову до кипіння. Остудити.

Покласти Желфікс (або 10 г пектину) — необов’язковий, але бажаний інгредієнт.
Проварити 1-2 хвилини. Остудити.

Варення готове!

Поділитися у соц. мережах

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex